Skip to main content

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: Đukić Dejanović ispunjava uslove za penziju, ne za ministarku

Info 14. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Prosveti je hitno potreban reformator, s društvenim ugledom i nespornim znanjem u oblasti vaspitno-obrazovnog sistema, a ne isluženi politički kadar"

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva poslanike Narodne skupštine Republike Srbije da glasaju protiv izbora Slavice Đukić Dejanović za ministra prosvete.

Reagujući na najavu da je Đukić Dejanović kandidat Socijalističke partije Srbije za novu ministarku prosvete, ovaj sindikat navodi da aktuelna vlast i dalje stoji na stanovištu da „sistem nije zakazao“, odnosno „namerava nastavak dosadašnje politike tretiranja državnih resora kao partijskih feuda i postavljanja osoba koje su se prvenstveno dokazale kao poslušnici vođe i partije na najviše državne funkcije“.

„Prosveti je hitno potreban reformator, s društvenim ugledom i nespornim znanjem u oblasti vaspitno-obrazovnog sistema, a ne isluženi politički kadar. Slavica Đukić Dejanović bi i sama trebalo da shvati da ispunjava uslove za penziju, a ne za dobrog ministra prosvete“, ističu.

Podsetimo, Slavica Đukić Dejanović predložena je za ministarku prosvete, nakon što je Branko Ružić podneo ostavku na tu funkciju. Đukić Dejanović je i ranije bila ministarka u Vladi Srbije, u nekoliko resora.

(Radio 021, foto: Pixabay)