Skip to main content

Nenezić: Krizni štab mere predlaže po principu „danas za sutra“

Info 29. mar 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić izjavio je danas posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da poslodavci imaju ozbiljne zamerke na “selektivne, neobrazložene” mere medicinskog dela Kriznog štaba, kome zamera i “neadekvatno izjašnjavanje” o vakcinaciji.

Nenezić je zamerio medicinskom delu Kriznog štaba što mere predlaže po principu „danas za sutra“, kao i što ih ne objašnjava niti podupire statističkim podacima.

„Imali smo do nedavno ograničenje (u lokalima) da je četiri metra kvadratna po osobi dovoljno za rad, sada je odjednom to ograničenje devet kvadrata, kao da građani i privrednici neće primetiti tu razliku“, rekao je Nenezić i pozvao medicinski deo Kriznog štaba da obrazlože tu promenu.

Istakao je da poslodavci zameraju medicinskom delu Kriznog štaba i na neadekvatnom izjašnjavanju o vakcinaciji, a posebno o nuspojavama vakcine, što, kako je ocenio, zbunjuje građane i njihove zaposlene.

„Neko dobije temperaturu, neko je malaksao, a nekome ne bude ništa – ali mistifikacija oko toga šta koja vakcina izaziva dovodi do toga da određeni broj ljudi ne želi da se vakciniše jer se plaši“, rekao je Nenezić i pozvao medicinski deo Kriznog štaba da bolje pojasne to pitanje, jer je i poslodavcima bitno da imaju zdrave radnike.

(FoNet)