Skip to main content

Nenad Rikalo novi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede

Ekonomija 02. мар 2019.
< 1 min čitanja

Nenad Rikalo, doskorašnji ministar poljoprvirede u kosovskoj vladi, postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede Vlade Srbije, prenosi B92.

Rešenje o postavljenju Rikala na tu funkciju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donela je Vlada 27. februara.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je početkom februara Rikala, predstavnika Srpske liste i umesto njega, ove nedelje, na to mesto postavio Dijanu Živić, članicu Samostalne liberalne stranke (SLS).

Ministri iz Srpske liste objavili su još u martu prošle godine da ne učestvuju u radu kosovske vlade, nakon što je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Međutim, na zvaničnim sajtovima njihovih ministarstava objavljivane su vesti o njihovim ministarskim aktivnostima, poput sastanaka sa stranim ambasadorima u njihovima kabinetima, potpisivanja sporazuma, odlascima na skupove u inostranstvo…

Marko Đurić u Insajder debati izjavio je da poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova sede u klupama namenjenim opoziciji.

(B92/Insajder, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova)