Skip to main content

NDNV: Zaustaviti napade na In Mediju

Vojvodina 30. дец 2021.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je danas napade i etiketiranje novinara redakcije “In Medija” od strane direktora Turističke organizacije Inđija Milana Bogojevića, na sednici Skupštine opštine Inđija.

“Neprihvatljivo je i opasno da lokalni funkcioneri etiketiraju novinare i da ih napadaju jer u skladu sa etičkim i profesionalnim normama izveštavaju o događajima i temama od javnog interesa”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

Bogojević je optužio lokalni medij “In Medija” da “napada” Turističku organizaciju, kao i predsednika opštine i Srpsku naprednu stranku.

On je zapretio da će In medija biti tužena.

Prethodno je “In medija” skrenula pažnju javnosti da Turistička organizacija opštine Inđija ne može da osniva televiziju, jer je to u suprotnosti sa zakonom.

NDNV je podsetio da je izlazak države iz vlasništva u medijima strateško opredeljenje i u skladu je sa obavezama koje je sama Vlada Srbije definisala u Medijskoj strategiji.

“Pozivamo Skupštinu opštine Inđija da poništi svoju odluku i da odustane od osnivanja televizije”, naveo je NDNV.

To novinarsko udruženje je pružilo punu podršku kolegama iz “In Medije” i najavilo da će im, u slučaju tužbi, obezbediti pravnu i svaku drugu pomoć.

(Autonomija)