Skip to main content

Uništena redakcija “Kikindskih”, NDNV traži da se utvrdi ko je odgovoran

Građani 16. jan 2017.
< 1 min čitanja

Tokom prethodne noći u zgradi Informativnog centra Kikinda, koja se nalazi u vlasništvu lokalne samouprave, a gde redakcija “Kikindskih” ima iznajmljene prostorije, došlo je do poplave koja je uništila celokupnu tehničku opremu lista, ali i dokumentaciju i arhivu čija je vrednost neprocenjiva.

Kako za Autonomiju navode iz “Kikindskih”, u redakciji su jutros zatekli poptuni haos, jer su svi spratovi i podrum zgrade u vodi, koja se sliva sa svih plafona, niz zidove i iz instalacija.

“Kompjutere, štampače, skener i drugu opremu smo prebacili u komšiluk, sada se suše, jer je na njih satima curila voda sa plafona. Nadamo se da ćemo nešto sačuvati od njih i iz njih. Naše ukoričene novine su natopljene vodom, kao i knjige i dokumentacija. Katastrofa!”, izjavio je za naš portal glani urednik “Kikindskih” Željko Bodrožić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je nadležne organe da utvrde ko je odgovoran za poplavu koja je potpuno uništila kancelarije lista “Kikindske”, a od gradskih vlasti Kikinde zatražilo da hitno utvrdi mehanizam nadoknade štete nanesene ovom poznatom lokalnom listu.

NDNV je uputilo i poziv na solidarnost sa kolegama iz “Kikindskih” u ovom izuzetno teškom trenutku za taj list.

(Autonomija)