Skip to main content

NDNV predstavio nastavak kampanje kraudfandinga za slobodne onlajn medije

Izdvajamo 09. okt 2019.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) predstavilo je danas u Novom Sadu nastavak kampanje kraudfandinga (crowdfunding) za slobodne onlajn medije.

Portale NDNV-a Autonomija, Autonomija na mađarskom jeziku i VOICE moguće je podržati preko sajta donations.ndnv.org.

To najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije najavilo je i novi projekat koji realizuje uz podršku organizacije IREX.

Reč je o projektu “Održivi mediji”, u kojem učestvuju i partneri NDNV-a: portali  Magločistač, Pančevo Siti (City), AgroSmart, SoInfo i Storyteller.

Današnjem događaju prisustvovala je i predsednica organizacije IREX iz SAD Kristin M. Lord, koja je podržala rad NDNV-a i pozvala medije da istraju u borbi za nezavisnost.

Održan je i Sajam partnera, u okviru kojeg su prisutni mogli da se upoznaju sa radom pomenutih lokalnih medija iz Vojvodine.

NDNV je predstavio i “perkove”, odnosno nagrade za donatore kampanje, i pozvao prisutne i javnost da se uključe u kampanju.

Ovo novinarsko udruženje predstavilo je i publikaciju “Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija – Iskustva Nezavisnog društva novinara Vojvodine”.

Reč je o priručniku koji može biti od velike pomoći medijima koji se odluče za korišćenje inovativnih modela u obezbeđivanju sopstvene veće samoodrživosti.

Događaj je organizovan u Kreativnom centru Prostor u Petrovaradinu.

(Autonomija)