Skip to main content

NDNV Media Hub obezbedio podršku nastavnicima za programe medijske pismenosti

Info 20. дец 2021.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ponudio je nastavnicima srednjih škola i gimnazija u Vojvodina stručnu podršku i obuku u realizaciji programa medijske pismenosti u školskoj nastavi.

„Bavite se medijskom pismenošću? Želite da unapredite zajednicu da razvije kritički pristup medijskim sadržajima? NDNV Media Hub kao resursni centar za medijsku pismenost pruža sveobuhvatnu podršku tim idejama“, saopštio je danas NDNV.

U saooštenju se navodi da nastavnici/-ice, posebno oni koji predaju predmet “Mediji, jezik i kultura” u srednjim školama i gimnazijama, ali oni koji se bave ovom temom u okviru časova maternjeg jezika, građanskog vaspitanja, muzičke i likovne umetnosti, sociologije i psihologi – mogu da računaju na podršku novinarskog udruženja.

NDNV Media Hub, kako se dodaje, može da obezbedi logistiku, kao i podršku u organizovanju obuka (slanje informacija i IREX-ovih akreditovanih materijala za one koji žele da organizuju obuke u Novom Sadu ili Vojvodini), kao i tehničku podršku.

Zainteresovani za podršku mogu da se obrate preko email adrese: medijskapismenost@ndnv.org.

(Autonomija)