Skip to main content

NDMBGD: SNS pokušao da spreči projekciju filma i događaj

Info 02. okt 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) danas su pokušali da sabotiraju održavanje “komšijskog razgovora” i projekcije filma na Karaburmi, u organizaciji pokreta Ne davimo Beograd, saopštio je taj pokret.

“Naprednjaci su u svom već viđenom stilu, u isto vreme na istom mestu, organizovali postavljanje svojih štandova. Iako je javni događaj prijavljen nadležnima danima unapred, a policija ima obavezu da obezbedi održavanje prijavljenih skupova, oni su odbili da reaguju i omoguće da se događaj održi bez smetnji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da dodatno zabrinjava “neskrivena identifikacija” ljudi u majicama SNS-a, koji se “osećaju toliko slobodno i iznad zakona da mogu da se pojavljuju na policiji prijavljenom skupu i pokušavaju da ga sabotiraju”.

“Očigledno je da za njih zakon ne važi, pošto je policija odbila da interveniše i udalji ih sa skupa koji je uredno prijavljen”, piše u saopštenju.

Ne davimo Beograd je večerašnji skup organizovao u vidu razgovora sa građanima o nedostatku javnih prostora i kulturnih sadržaja u glavnom gradu Srbije.

Oni su ispred nekadašnjeg bioskopa “Slavica”, osim razgovora, organizovali i projekciju filma “Veliki diktator” autora Čarlija Čaplina.

“Ovakvi napadi govore nam samo da se vlast plaši i da smo sve bliži smeni režima, a ovo je posebno slučaj u Beogradu gde je pokret Ne davimo Beograd duplirao svoju podršku u prethodne tri godine. Ne samo da nas napadi neće uplašiti, već nam oni ulivaju snagu i odlučnost da se borimo da oslobodimo Beograd, zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i od našeg grada napravimo dobar grad za sve”, poručili su u saopštenju.

(Autonomija, foto: NDMBGD)