Skip to main content

NATALIJA JAKOVLJEVIĆ: Svom snagom u prošlost

Autonomija 12. mar 2014.
2 min čitanja

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ovih je dana predizborno boravio u Subotici i tom prilikom posetio i Privrednu zonu u Malom Bajmoku. Nakon niza susreta u našem gradu, vicepremijer je razgovarao na gradskom trgu i sa Subotičanima kojima je čvrsto obećao ”da će svi oni koji su opljačkali narod, doći pred lice pravde”, što je velika nada za Subotičane. Hoće li se tom prilikom osvrnuti i na period dok su dobrovoljci u radikalskom ruhu oslobađali i pljačkali na tuđim teritorijama, vicepremijer nije precizirao.

Osim Vučićeve “istine” i “budućnosti u koju verujemo”, oglasio se i šef Edukativnog centra SNS-a, izvesni, Milan Stevanović, zvani Piksel (“element slike”, tvrdi Gugl).

Dakle, Milan Stevanović zvani Element Slike naveo je da je kampanja SNS-a jedina pozitivna kampanja koja kombinuje terenski rad velikog broja aktivista volontera sa medijskim nastupima, što hoće reći da su subotički “naprednjaci” upravo otkrili kampanju “dor tu dor” (door to door, prevedeno na srpski, “od vrata do vrata”), kao i blagodeti medijskog oglašavanja.

U nastavku, Element Slike tvrdi da se poslednja faza kampanje razvija zahvaljujući armiji volontera bez kojih ne bi mogli da urade najveću i najorganizovaniju terensku kampanju koju je Srbija do sada videla, što se slobodnim okom ogleda u neograničenom broju bilborda koji širom grada niču kao pečurke posle kiše i posterima kojima je oblepljeno čak i drveće.

“Bavimo se problemima građana i upravo zato smo odlučili da uđemo u svaki dom, jer je to najbolji način da osetimo namere našeg biračkog tela i potrebe građana ne samo Subotice, nego cele Srbije“, zaključuje Element Slike.

To znači da ukoliko vam armija volontera srpskih “naprednjaka” pokuca na vrata ili vas pozove putem telefona, kršeći vaša elementarna glasačka prava, postavljajući vam pitanje, tipa “za koga ćete da glasate na vanrednim parlamentarnim izborima”, dobro razmislite šta ćete da odgovorite jer može da se dogodi da se vaše ime nađe na listi nepodobnih glasača Srbije.

Za to vreme, gradonačelnik Subotice Jene Maglai (SVM) se u razgovoru sa svojim saradnicima složio sam sa sobom da je jedan od predizbornih prioriteta svakako i prebrojavanje rupa na trotoarima u centru grada, njihova sanacija, skidanje plakata sa objekata i kandelabra, popravka i farbanje klupa i metalnih ograda, kao i uređenje travnjaka.

Maglai Predizborni obilazak centra i gradskih neofarbanih klupa
Predizborni obilazak neofarbanih klupa

U predizbornim aktivnostima Saveza vojvođanskih Mađara, u kojima su isticali kako su gadljivi na stranačka zapošljavanja, ova stranka je odlučno stegla kaiš i obavila ogroman posao prebrojavanja kiselih voda, kafa, viskija, zatim prebrojavanja i razmeštanja nepodobnih radnika u Gradskoj upravi. Zatim je na poslednjoj sednici Skupštine grada smenila šest dosadašnjih direktora u javnim preduzećima i postavila politički podobne sledbenike i poslušnike.

Jedan od trenutno politički podobnih direktora je i novinar Ljubiša Stepanović koji je na predlog SPS-a izabran za v.d. direktora Radio Subotice. Svoju karijeru je utabao za vreme ozloglašenih 90-tih godina, kojima je i danas ljubavno privržen.

Tako je Radio Subotica, zahvaljujući političkoj nagodbi između Saveza vojvođanskih Mađara i Socijalističke partije Srbije, postala poratni plen SPS-a koji je za vreme osvajačkih pohoda diljem bivše Jugoslavije sprovodio projekat ratno-narodnjačke propagande ispiranja mozgova građanima.

(Autonomija) 

foto: www.subotica.com