Skip to main content

Narodna stranka prikuplja potpise za smenu Vućevića i vanredne lokalne izbore u Novom Sadu

Lokalne samouprave 13. nov 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti Narodne stranke počeli su danas akciju prikupljanja potpisa podrške građana da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podnese ostavku na tu funklciju i da budu raspisani vanredni lokalni izbori u glavnom gradu Vopjvodine.

Kako su objasnli, oni traže ostavku Vučevića, inače visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), zbog poteza na štetu grada, a u korist “kriminalnih krugova i urbanističke mafije”.

Aktivisti Narodne strane nosili su pojedinačna velika slova od stiropora koja zajedno čine reč “Ostavka”.

Oni su prošetali centrom grada do Gradske kuće, kao i pored štandova na kojima su aktivisti SNS-a delili propagandne stranačke materijale.

Aktivisti Narodne stranke su građanima delili “Novosadski list”, za koje su rekli da predstavljaju “novine slobodnih Novosađana”, a u kojima se govori o aferama aktuelne gradske vlasti.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da je “neodrživa” pozicija gradske vlasti i gradonačelnika Vučevića, jer za deset godina vlasti nije urađena nijedna velika investicija koja je bitno popravila život Novosađana, a pre svega regionalna deponija i centralni prečistač otpadnih voda.

“Dolaskom Vučevića širom su otvorena vrata za kriminalce i njihove firme. Najkrupnije i najznačajnije poslove u Novom Sadu dobijaju ljudi sa kriminalnom prošlošću”, rekao je Novaković.

(Autonomija, foto: Radovan Balać/Danas)