Skip to main content

Napadnut Predrag Voštinić: Pokušali da ga izguraju s puta pa se vratili da ga obore

Info 10. сеп 2023.
2 min čitanja

Lazović: Napad na Voštinića pokušaj ubistva

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta povređen je večeras u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama, izjavio je Vladan Slavković, takođe iz Lokalnog fronta, za N1. Kako je rečeno za N1, Voštinić je zadobio povrede ruke i glave i ostaće na posmatranju tokom noći u kraljevačkoj bolnici.

Prema rečima Slavkovića, Voštinića je sa puta, preko bankine pokušao da izgura vozač automobila „škoda“, na izlazu iz Kraljeva ka Mrčajevcima.

„Onda su se okrenuli na kružnom toku kod Tempa i krenuli ponovo ka njemu“, kazao je Slavković.

Dodao je i da su napadače slikali i da ih je policija privela.

„Usporili su kad su naišli pored njega i počeli da mu dobacuju. On ih je ignorisao. Onda su pokušali da ga izguraju, ali nisu uspeli. Zatim su se okrenuli na kružnom toku, a bila su dva auta. Peđa je pokušao da pobegne na drugu stranu i ode ka Tempu, ali su ga stigli i udarili u biciklu“, priča Voštinićev kolega iz Lokalnog fronta.

Voštinić je preleteo, udario u šoferšajbnu auta i pao, kaže Slavković.

Zadobio je prelom desnog ručnog zgloba, ugruvano desno rame i podlive na lobanji, rečeno je za N1.

„Osoba koja je vozila tu ‘škodu’ novosadskih tablica je privedena“, naveo je Slavković.

Rekao je i da je u automobilima bilo više ljudi.

U Lokalnom frontu sumnjaju da ovaj napad nije bio slučajan.

Lazović (Zeleno levi front): Napad na Voštinića pokušaj ubistva

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je večeras da brutalni napad na aktivistu kraljevačkog Lokalnog fronta Predraga Voštinića ne sme proći nekažnjeno i ocenio da se radi o pokušaju ubistva.

On je saopštenju zatražio da nadležni momentalno reaguju i odmah pokrenu krivični proces protiv odgovornih za napad, koji je ocenio kao pokušaj ubistva.

Voštinić je povređen večeras u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama, izjavio je ranije predstavnik Lokalnog fronta Vladan Slavković.

On je za televiziju N1 rekao da je Voštinić zadobio povrede ruke i glave i da će ostati na posmatranju tokom noći u kraljevačkoj bolnici.

„Osoba koja je vozila tu škodu novosadskih tablica je privedena“, naveo je Slavković.

U Lokalnom frontu sumnjaju da ovaj napad nije bio slučajan.

„Zeleno-levi front zahteva da nadležni organi momentalno reaguju i da se pokrene krivični proces protiv odgovornih za napad“, naveo je Lazović.

Prema njegovim rečima, ne sme biti dozvoljeno da se ovaj slučaj zataška ili prikaže kao saobraćajna nezgoda.

„Voštinić je mnogo puta bio na meti zbog svoje kritike vlasti, zbog toga što neće da ćuti i gleda kako Srbija srlja u propast“, dodao je on.

Lazović je naveo da su Voštinić i Lokalni front, „svetionici borbe za solidarnu i pravednu Srbiju“.

„Uvek su bili tu da pruže podršku svim ugnjetavanim i progonjenim građanima Kraljeva i drugih gradova u Srbiji“, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd poziva sve građane Srbije da zajedno budu „front podrške“ Voštiniću i Lokalnom frontu.

„Ne dozvolimo da ovo krivično delo prođe nekažnjeno“, rekao je Lazović.

(N1/Beta, Foto: Pixabay)