Skip to main content

Nakon navoda o seksualnom uznemiravanju, UNICEF suspendovao angažman sa Pušićem

Kultura 12. мар 2023.
2 min čitanja

Lejla Kašić je apelovala na sve žene da ne ćute na seksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele da iskoriste svoj položaj moći

Nakon navoda o seksualnom uznemiravanju, UNICEF je angažman sa Antonijem Pušićem, poznatijim kao Rambo Amadeus, suspendovan do daljnjeg.

Iz UNICEF-a su večeras saopštili da su upoznati s navodima protiv Antonija Pušića.

Podsjećamo, Lejla Kašić, producentkinja emisije ‘Dnevnica’ koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore, javno je putem društvenih mreža optužila Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

Iz UNICEF-a su poručili da je angažman sa njim suspendovan do daljnjeg.

“UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a”, ističu u saopštenju.

Producentkinja RTCG-a Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje tokom snimanja emisije

Lejla Kašić, producentkinja emisije ‘Dnevnica’ koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore, javno je putem društvenih mreža optužila Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

“Juče sam na snimanju epizode “Dnevnica” doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus”, tvrdi Lejla Kašić u svojoj objavi na Fejsbuku.

Kašić navodi da je o cijelom slučaju obavjestila UNICEF i da čeka njihovu zvaničnu reakciju, a da će biti “obavješteni i nadležni organi”.

Kako je na svom profilu navela Kašić, slučaj seksualnog uznemiravanja se dogodio u Herceg Novom, gdje je ekipa RTCG snimala epizodu emisije “Dnevnice” sa Rambom Amadeusom.

Kašić je u svojoj objavi napisala i da je “strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.”

“To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari”, navela je Kašić.

Lejla Kašić je u objavi apelovala na sve žene da ne ćute na seksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele da iskoriste svoj položaj moći.

“Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osjećale bezbjedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?”, napisala je Kašić.

O ovom slučaju još uvijek se nije oglasio Javni servis.

(CdM, foto: N1)