Skip to main content

NADEŽDA MILENKOVIĆ: Virova san jer san BIA mali

Stav 06. dec 2022.
2 min čitanja

Ono što nama rade već čitavu deceniju i što su nam radili i devedesetih kad su takođe oni bili na vlasti, a to je da nas planski, sistematično i iz niskih pobuda prave ludima, sada je postalo reč godine. Gaslajting, zaluđivanje radi izluđivanja, prepoznato je kao opšti trend. Sa svetskog prvenstva u fudbalu smo ispali, ali u ovom nam se smeška titula. Naročito sa novim direktorom Bezbednosno-informativne agencije.

Ruku na srce, ni prethodni nije bio za bacanje. Ali je ono što smo o njemu znali više bio kriminalni džiberaj nego dokazani kriminal. Ovog sadašnjeg, ne samo da ne diskvalifikuju očigledne kriminalne radnje, doduše nedokazane ali i neopovrgnute na sudu, nego ga postavljaju „zapadne sile“ koje su, po premijerkinim rečima, lobirale da on ne bude na čelu BIA, „a pošto predsednik Srbije uvek radi suprotno od njihovih zahteva“… Srećom pa ga za službu nije preporučila samohvala da je u Rusiju nosio prisluškivane razgovore ruskih opozicionara, kao i da je tamo dogovarao zajedničke akcije sprečavanja „obojenih“ revolucija.

A ko bi pa bia bolji izbor od njega? Za ovu vlast koja je sa negdašnjeg etničkog prešla na etičko čišćenje sopstvenog etnosa, svako ukazivanje na opsene i laži je duboko nemoralno, čak veleizdaja države. Ako predsednik Srbije kaže da nije bio ni pijan ni lud jer „pije samo čaj od kamilice i zero kolu“, ko ste vi da primetite pod jedan, da ga ta pića ne oslobađaju samooptužbe za ludilo i pod dva, da se samovoljno prikazivao po televizijama dok pije i rakiju (koju preporučuje mlađem maloletniku) i pivo i vino, čak se hvalisao kako može da popije više alkohola od svih prisutnih na sastanku.

Ne, nije direktor BIA izabran sa dna kace. Odatle se izvlače neki drugi, oni koji su „najgori srpski ološ“ a to je svako ko se usudi da bude oponent ovoj vlasti. Ako i nisu uspeli da nas toliko slude da više ne verujemo svojim očima i svom razumu, sad ide gas(lajting).

Jedino što vlast previđa u svom opakom naumu je da nema potrebe da nam oblate svakog ko nije sa njima, da svakom ekologu montiraju cigaru a svakom branitelju ljudskih prava silovatelja makar u trećem kolenu. Jer mi i ne tražimo da neku novu vlast sačinjavaju moralni čistunci kakvima nam se ova sadašnja lažno predstavlja. Mi samo tražimo da svaka vlast podleže kontroli. Umesto da kao sada svako bude podložan kontroli koju ova vlast sprovodi.

(Peščanik, Foto: mc.rs)