Skip to main content

(VIDEO) Na Filozofskom fakultetu fizički napadnuti studenti sa liste Studentska reakcija

Građani 13. apr 2022.
2 min čitanja

Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, predstavnici liste “Studentska reakcija” fizički su napadnuti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde se danas održavaju izbori za studentski parlament.

Kako za Autonomiju tvrdi Đurić, njega je u kantini “Filozof” gde se održavaju izbori, fizički „napao Miodrag Bilbija, student prodekan na Tehnološkom fakultetu“, i to nakon što je ovaj član Studentske rekacije pokušao na glasačku kutiju da zalepi nalepnicu “izbori bez izbora”.

“Bilbija je došao i fizički nasrnuo na mene. Na leđima imam modricu od njegovih udaraca”, priča Đurić.

Odmah nakon ovog incidenta je, dodaje on, i Aleksandar Gajić, zamenik predsednika Izborne komisije ramenom udario Mladena Cvijetića, takođe člana Studentske reakcije. Ni nakon ova dva incidenta strasti se nisu smirivale.

“Nedugo potom su Mladenu počeli da otimaju telefon i fizički su nasrnuli na njega i još jednog člana Studentske reakcije, Aleksandra Ćirića”, kaže Đurić.

Članovi Studentske reakcije ove slučajeve su prijavili policiji koja je po pozivu izašla na teren, a protiv napadača će, prema Đurićevim rečima, biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

Podsetimo, lista Studentska reakcija uoči izbora kandidovala je listu sa više od 600 potpisa, koju je izborna komisija oborila, navodno zbog krivotvorenih potpisa.

Oni su optužili zamenika predsednika izborne komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Gajića da je odbio listu Studentske reakcije za kandidaturu za izbore za studentski parlament na nezakonit način, zbog navodno nevažećih i falsifikovanih potpisa.

U trenutku kada je reporter Autonomije bio na Filozofskom fakultetu atmosfera je bila mirna a tek po koji student je ubacivao listić u glasačku kutiju.

Iz Izborne komisije nisu bili raspoloženi da govore za Autonomiju, jedino su istakli da sve protiče po protokolu.

Izbori za studentski parlament Filozfski fakultet održavaju se danas u kantini “Filozof”. Studenti imaju mogućnost da podrže samo jednu listu a to je Savez studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

(Ekipa Autonomije)