Skip to main content

Mlađa Urdarević: Državni posao je najdugovečnija humoristična serija u novijoj istoriji (VIDEO)

Izdvajamo 22. sep 2022.
2 min čitanja

“Državni posao je i zvanično postao najdugovečnija igrana humoristička serija u istoriji domaće televizije“, kazao je scenarista ovog serijala Mladen Urdarević na obeležavanju desetogodišnjice rada čuvenog arhivatorskog trija u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu.

Urdarević je kazao da ovaj projekat funkcioniše perfektno već deset godina, te da su u ovom periodu imali veliki broj gostiju, od kojih su neki bili kultne ličnosti domaće kinematografije.

„Kroz ovaj period smo ispekli  zanat, jer niko od nas nije školovan glumac niti nešto slično. Veliki broj lojalnih fanova kroz deset godina pokazao je da posao radimo kako treba“, kazao je on.

Glumac Dimitrije Banjac, čuveni Čvarkov iz serije, objašnjava da je znak da dobro rade svoj posao to što postoje generacije koje su odrastale uz Čvarkova, Torbicu i Boškića. Na pitanje iz publike kako i posle deset godina rade u miru, Banjac kroz šalu kaže da postoje tablete koje se prepisuju i da te tablete marke “bromazepam” održavaju mir u kancelariji.

Glumac Nikola Škorić, koji u seriji igra Torbicu, kaže da je njihova i sreća i nesreća što je Državni posao jedina igrana serija koja se emituje svakog radnog dana.

„Mi smo nešto između emisije i serije. Nama bi bilo najlakše da nasnimamo pedeset epizoda serije i to je to. To se tako potrefilo jednostavno, i to je veliki izazov. Pet dana, pet epizoda. Uspeh kroz ovolike godine pokazuje da ljubav između četiri muškarca može biti i platonska“, kazao je Škorić.

Glumac koji tumači ulogu Boškića u ovom serijalu Dejan Ćirjaković kazao je da su kroz ovih deset godina dokazali sebi da su kompaktna ekipa, te da i posle toliko godina rada i dalje imaju želju da snimaju. On je dodao da scenarista Mladen Urdarević samo čeka njegovu povredu kako bi uskočio na mesto uloge Boškića.

Čvarkov, Torbica i Boškić podelili su okupljenima potpisan i pečatiran dokument na kom je priča o nastanku Državnog Posla, za koji je zakačena čačkalica tupa s obe strane, jedini uspešan biznis poduhvat Đorđa Čvarkova dok je bio finansijski direktor, a drug Marjanović generalni. U periodu od deset godina, trojac koji čine Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković u svojim ulogama proveli su više od 1800 epizoda.

Aleksandar Bugarin i Sanja Kosović (Autonomija)