Skip to main content

Mirsad Purivatra nakon 27 godina odlazi s pozicije direktora Sarajevo Film Festivala

Kultura 14. feb 2022.
< 1 min čitanja

Osnivač Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra napušta poziciju direktora Festivala koju je obavljao u proteklih 27 godina.

On će ubuduće obavljati funkciju predsednika Udruženja Obala Art Centar pod čijim okriljem deluje Sarajevo Film Festival, saopšteno je danas.

„Ponosan sam na sve što smo napravili u proteklih 27 godina postojanja Festivala. Krenuli smo od nule, u vreme opsade našeg grada, a danas smo institucija na koju sa poštovanjem gledaju i na koju rado dolaze filmski autori i filmska industrija regiona i sveta. Bilo je to putovanje na kojem smo se susretali sa mnogim izazovima“, izjavio je Purivatra.

Purivatra će kao predsednik Obala Art Centra i dalje raditi na strateškom razvoju Sarajevo Film Festivala.

„Biti na čelu Sarajevo Film Festivala nosilo je veliku odgovornost i od mene je tražilo potpunu posvećenost projektu. Odluku o promeni pozicije doneo sam sa iskrenim uverenjem da je ona ispravna i za mene i za Festival. I dalje ću biti dio tima koji će voditi brigu o njegovom zdravom razvoju i svim strateškim pravcima delovanja“, rekao je on.

Na poziciji direktora Festivala Mirsada Purivatru će naslediti Jovan Marjanović, koji je do sada rukovodio festivalskim Ođelom za industriju i bio ko-direktor Sarajevo Film Festivala.

„Jovan Marjanović je, slobodno mogu reći, dete Festivala. Pridružio nam se kao devetnaestogodišnjak, nakon završene srednje škole, rastao je uz Sarajevo Film Festival, pokazao istinski talent za kreativnu industriju, završio prestižne škole, napravio odličnu poslovnu mrežu u svetu filmske industrije i verujem da će biti izvrstan lider koji će biti u stanju voditi i tim i Festival u pravom smeru“, dodao je Mirsad Purivatra.

(Beta)