Skip to main content

Ministar odbrane Ukrajine: Rus koji je bombardovao pozorište je čudovište

Planeta 17. mar 2022.
< 1 min čitanja

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov rekao je u da je Rus koji je bombardovao pozorište koje se koristi kao sklonište u opkoljenom gradu Marijupolju – čudovište.

Reznikov je u Evropskom parlamentu video-linkom rekao da je pilot bacio bombu uprkos činjenici da je na dve strane zgrade velikim slovima bila ispisana reč „deca“, piše CNN.

Nije jasno koliko ih je preživelo napad. Ljudi su izlazili živi iz skloništa“, navodi se u kratkoj izjavi koju je bivši šef Donjecke oblasti objavio na Fejsbuku.

„Verovatno ste već čuli da je ovo pozorište koje je pogođeno projektilima, pozorište u kome se krilo 1.200 žena i dece. Vidite sa mapa, iz dronova, da su oko ovog pozorišta ispisana velika slova ‘deca’ da bi pilot aviona koji je bacao bombe mogao da vidi ‘decu’, a ipak, uprkos tome, ovo čudovište je bombardovalo pozorište“, dodao je Reznikov Evropskom parlamentu.

Tužilaštvo: Najmanje 107 dece ubijeno u Ukrajini do sada, više od 120 ranjeno

Najmanje 107 dece je ubijeno, a više od 120 je ranjeno otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, saopštilo je ukrajinsko glavno tužilaštvo, a prenosi BBC.

Najviše smrtnih slučajeva prijavljeno je u Kijevu, Harkovu, Donjecku, Černigovu, Sumskoj, Hersonskoj, Nikolajevskoj i Žitomirskoj oblasti.

Granatiranjem je oštećeno preko 410 obrazovnih ustanova, a 63 potpuno uništene, navodi se.

Najmanje 11 bolnica je granatirano, dodaje se.

(N1, CNN, BBC)