Skip to main content

Milivojević (DS): Srbija će postati talac Vučića i Radoičića

Info 04. окт 2023.
2 min čitanja

"Vučić ima dve dve mogućnosti: da se konfrotira s celim svetom ili sa svojim najvernijim saradnicima"

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je, nakon puštanja Milana Radoičića na slobodu, Srbija na korak da bude proglašena za zemlju koja sponzoriše terorizam.

Komentarišući odluku Višeg suda u Beogradu da ne odredi pritvor Radoičiću, Milivojević je agenciji Beta kazao da će Srbija postati talac Aleksandra Vučića i Milana Radoičića.

„Ne postoji nijedan razlog da Srbija na sebe stavi hipoteku da je svrstavaju za zemlju koja sponzoriše terorizam. Ako se dokaže da je predsednik Vučić znao za organizovanje oružane pobune u Banjskoj, to će povući čitav niz sankcija zbog kojih će ispaštati građani Srbije. Puštanje Radoičića na slobodu vodi ka tome“, ocenio je poslanik.

Milivojević smatra da je Radoičić pušten na slobodu jer je ucenio vlast saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića i rušenja objekata u Savamali.

„Očigledno da je Radoičić kod tužioca pomenuo Olivera Ivanovića i Savamalu. Tužilac je o Radoičićevim saznanjma obavestio Aleksandra Vučića i zato je doneta odluka o neodređivanju pritvora“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije ima dve dve mogućnosti, „da se konfrotira s celim svetom ili sa svojim najvernijim saradnicima“.

„Mafija funkcioniše po principu da je uvek bolje konfrontirati se sa spolja nego međusobno iznutra. Svaka druga sudbina Milana Radoičića, osim puštanja na slobodu, značila bi da je glavni mafijaški don odlučio da mafiji okrene leđa. Vučiću je sada više nego ikada potrebno da mu članovi mafije budu lojalni, jer i on njih i oni njega drže u šaci“, rekao je Milivojević.

Naglasio je da je Vučiću sada veliki problem to što je zatražio sprovođenje međunarodne istrage o događajima u Banjskoj 24. septembra.

„Međunarodna istraga podrazumeva i međunarodne poternice. To što je Radoičić pušten na slobodu ne znači ništa, jer međunarodni organi gonjenja neće biti zadovoljni ovakvom reakcijom Aleksandra Vučića. Međunarodna istraga se neće zaustaviti samo na Radoičiću, već će verovatno biti usmerena i ka Vučiću“, zaključio je Milivojević.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića, o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

(Beta, foto: N1)