Skip to main content

Međusobna podrška DSS, SRS i SPS u drugom krugu

Autonomija 20. мај 2008.
2 min čitanja

Vojislav KoštunicaKoalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija, Srpska radikalna stranka i koalicija SPS-PUPS postigle su sporazum o međusobnoj podršci kandidatima tih stranaka u drugom krugu izbora u Vojvodini 25. maja, saopšteno je danas u Novom Sadu.
To je saopšteno na zajedničkoj konferenciji za novinare u prostorijama SRS, kojoj nisu prisustvovali predstavnici socijalista.
Potpredsednik radikala Milorad Mirčić, na pitanje novinara, potvrdio je da se i koalicija okupljena oko SPS-a pridružila zajedničkoj međusobnoj podršci u drugom krugu izbora.
Predsednik Pokrajinskog odbora DSS Zoran Lončar rekao je da jedino u Vojvodini od 2000. godine nije bilo političkih promena i ocenio da je, posle postizanja sporazuma stranaka na republičkom nivou, vreme da i Vojvodina dobije demokratsku i nacionalno odgovornu administraciju.
„U cilju vođenja jedinstvene državne politike odlučili smo da, sa našim partnerima na republičkom nivou pozovemo sve građane Vojvodine da u drugom krugu pokrajinskih izbora damo podršku tim kandidatima“, kazao je Lončar.
Milorad Mirčić ocenio je da je potpisivanje koalicionog sporazuma lista DSS-NS, SRS i SPS-PUPS-JS na republičkom nivou samo „pitanje dana“ i naveo da je sada na redu potpisivanje takvih sporazuma na nivou lokalnih samouprava.
Mirčić je pozvao političke partije koje predstavljaju nacionalne manjine u Vojvodini da animiraju svoje sunarodnike da izađu na izbore.
„Zajednička želja svih ovih stranaka je da sa predstavnicima manjina delimo odgovornost i učestvujemo u vlasti u lokalnim samoupravama i pokrajinskim organima“, kazao je on.
Miričih je najavio da će predstavnici manjinskih partija biti ravnopravni u podeli vlasti, bez obzira na procentualnu zastupljenost odbornika tih partija u lokalnim parlamentima.

(Beta)