Skip to main content

Marton: Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Info 11. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Očito je da političke organizacije i udruženja moraju da se organizuju i tako suprotstave i zaštite od narastajućeg nasilja"

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani osudila je jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta i zatražila da se objave imena njegovih napadača.

Portparol LSV-Vojvođani Aleksandar Marton ocenio je u izjavi za javnost da su sumnje da ovaj „napad nije slučajan“ i da je vezan za politički aktivizam Voštinića, jasan poziv nadležnim državnim da pod hitno utvrde sve detalje napada i o njima obaveste javnost.

„Insistiramo od vlasti objave imena napadača. Samo objavljivanje imena napadača može doprineti dovoljnoj pažnji ovog slučaja, a na taj način bi se smanjili izgledi za neke naredne napade“, istakao je Marton.

Podsećajući da se bliže izbori i da politička temperatura raste, Marton upozorava da se može očekivati porast prisustva nasilja, ucena, brutalnosti „i drugih režimskih, navijačkih i siledžijskih metoda“.

„Očito je da političke organizacije i udruženja moraju da se organizuju i tako suprotstave i zaštite od narastajućeg nasilja“, naveo je Marton i istakao da nasilje ne sme biti oružje koje nedemokratska vlast koristi u političkoj borbi.

(Autonomija, foto: LSV)