Skip to main content

Marton: Ne treba nam nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda i bezbedne pruge

Info 11. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Vlast nudi samo 'hleba i igara'"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je da je nedopustivo da vlast izdvaja više od 500 miliona evra za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona, a da ne rešava brojne probleme građana.

„Dok građani Vojvodine nemaju ispravnu pijaću vodu, cisterne sa opasnim materijama iskaču sa železničkih pruga, sela umiru, a mladi sanjaju o odlasku iz zemlje, vlast planira da izgradi Nacionalni stadion i pretvori ga u spomenik samoj sebi“, istakao je u današnjem saopštenju portparol te stranke Aleksandar Marton.

On je poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da prošetaju pustim selima i oronulim varošicama i shvate nivo siromaštva „koji je tužna realnost Srbije“.

„Sramotno je da se u četvrtoj najsiromašnijoj državi Evrope, u kojoj ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika dostiže svega 25% proseka Evropske unije, gradi ovaj grandiozan objekat“, ocenio je Marton.

On je poručio da Srbija ne sme postati zemlja u kojoj vlast nudi samo „hleba i igara“, već da vlast treba da rešava vitalne probleme građana i gradi modernu i uređenu evropsku državu.

(Autonomija)