Skip to main content

Marton: Hapšenje Bajatovićevih saradnika je mogući početak obračuna sa proruskim kadrovima

Info 02. okt 2022.
< 1 min čitanja

"Nema nijedne zemlje u Evropi koja je toliko energetski zavisna od Rusije koliko je Srbija"

Hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, pored zakonskih konsekvenci nosi i određenu političku poruku, rekao je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton u izjavi za list Nova, ocenivši da je to početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.

“Nadležni organi, Tužilaštvo i sud, će da rade svoj posao i mi ne možemo da procenjujemo da li je neko kriv ili nije, ali je sasvim jasno da je po sredi početak sukoba na relaciji Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije. Ovo definitivno nije slučajno”, ocenio je Marton.

On je kazao da je Srbija u brojnim problemima vezanim za energetski sektor i podsetio da je “udarna pesnica” Ruske Federacije u Srbiji bila u energetskom sektoru, ali i na nekim drugim poljima i utemeljenju u društvu, bio upravo Srbijagas i Socijalistička partija Srbije.

“Definitivno je došlo do tačke u kojoj Srpska napredna stranka i aktuelna vlast više ne mogu da tolerišu mešanje Ruske Federacije preko Srbijagasa, Dušana Bajatovića i SPS u unutrašnju politiku Srbije”, naveo je Marton, dodajući da nema nijedne zemlje u Evropi koja je toliko energetski zavisna od Rusije koliko je Srbija.

On je ocenio i da je hapšenje Bajatovićevog saradnika simptomatično izvedeno baš pred najavljeno formiranje nove Vlade i da je reč o “snižavanju cene SPS u pregovorima oko nove vlade”.

(Autonomija)