Skip to main content

Marton: Gradska uprava Zrenjanina krije broj birača

Vojvodina 26. феб 2024.
< 1 min čitanja

"Želimo da kontrolišemo eventualni upis birača iz drugih krajeva zemlje i inostranstva, što je rađeno u prethodnom izbornom ciklusu i izazvalo veliko nezadovoljstvo i proteste građana"

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani i odbornik te stranke u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton upozorio je danas da da Gradska uprava Zrenjanina krije broj birača u tom gradu.

Kako je naveo u saopštenju, odbornička grupa LSV-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

„Na taj način želimo da kontrolišemo eventualni upis birača iz drugih krajeva zemlje i inostranstva, što je rađeno u prethodnom izbornom ciklusu i izazvalo veliko nezadovoljstvo i proteste građana“, naveo je Marton.

Dodao je da odgovor Gradske uprave do danas nije stigao, te da je načelnik te uprave Nenad Domjeskov najavio da će informacije dostaviti u dodatnom roku.

„Deluje neverovatno da Domjeskov i saradnici 35 dana nisu u stanju da dođu do podatka koji sadrži šest (6) brojeva. Ili se možda radi o namernoj opstrukciji“, naveo je Marton.

Poručio je i da će ta stranka sačekati konačni rok, koji ne može biti duži od 40 dana od dana prijema urednog zahteva, i u slučaju da informacije ne dobije, pokrenuti postupak u skladu sa zakonom.

(Autonomija, foto: LSV)