Skip to main content

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Info 18. нов 2022.
< 1 min čitanja

"Decenijama – od ranih devedesetih godina - širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju"

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.

Komentarišući za Radio Slobodna Evropa da li je njegova stranka pokrenula pitanje održavanja Bajinog koncerta u Novom Sadu, Marton je rekao da LSV teško može da utiče na to.

„LSV ima ograničeno učešće u vlasti u Novom Sadu. Ono se odnosi samo na jedan segment, odnosno na jednog člana gradskog veća. Teško da mi u ovom trenutku, nažalost, možemo da utičemo na to“ naveo je on.

Dodao je da je u ovom slučaju trebalo da reaguje i država Srbija.

„Činjenica je da se radi o pevaču, ako se to uopšte može nazvati pevačem, koji već decenijama – od ranih devedesetih godina – širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju“ ocenio je Marton.

Dodaje i da se takvi koncerti dopuštaju jer „vlasti ne žele da se zamere desnom biračkom telu i da reaguju na te pojave“.

(Autonomija, foto:LSV)