Skip to main content

Marokanac izgubio život u Prihvatnom centru u Subotici

Info 21. апр 2022.
< 1 min čitanja

Potvrdio je za portal Magločistač Komesarijat za izbeglice i migracije

Jedan Marokanac u Prihvatnom centru u Subotici izgubio je život, objavio je jutros Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila na svom tviter nalogu.

Ovu informaciju je za portal Magločistač iz Subotice potvrdio i Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije (KIRS).

“Potvrđujemo da je beživotno telo migranta juče oko podnevna nađeno u Prihvatnom centru Subotica, nakon čega su pozvane policija i Hitna pomoć, čiji su lekari konstatovali smrt“, navodi se u odgovoru iz KIRS-a.

Kako je u svojoj objavi naveo Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila, „prema navodima drugih izbeglica, u pitanju je prekomerna upotreba opijata i alkohola“.

Ova organizacija je takođe upozorila i da su kapaciteti subotičkog kampa prepunjeni, a da je protekle nedelje broj dostizao i 350 osoba, dok je kapacitet 200 mesta.

U odgovoru iz KIRS-a, međutim, navodi se da kapaciteta za smeštaj ima i da su centri na jugu poluprazni, a neki i “u stanju mirovanja”.

Dodali su i da je javnosti dobro poznato da migranti gravitiraju ka severu i da ih je zato u tim centrima više.

“Stav Komesarijata je takođe dobro poznat, a to je da je bolje i za migrante i za domicilno stanovništvo da migranti budu u centrima, gde im je toplo, imaju toplu vodu, hranu i internet, nego da su napolju“, naveli su iz KIRS-a.

“Brojno stanje migranata u Prihvatnom centru Subotica je na jučerašnji dan bilo 249. Netačne su tvrdnje o 350 smeštenih migranata u subotičkom centru“, naveo je KIRS.

(Autonomija/Magločistač)