Skip to main content

Marinika Tepić: Zahvaljujući štrajku glađu sve zemlje EU čule za izbornu krađu u Srbiji

Info 03. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Cela međunarodna zajednica je sada saznala da se ovaj režim održava na vlasti zahvaljući lažnoj slici"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je zahvaljujući štrajku glađu veliki broj država čuo za „besramnu izbornu krađu u Srbiji“ i da je Evropski parlament zatražio sprovođenje istrage zbog izbornih neregularnosti.

Ona je za N1 rekla da ne postoji država Evropske unije u kojoj se o tome nije izveštavalo i da je to bio njen „prvi cilj“ koji je ostvaren.

„Cela međunarodna zajednica je sada saznala da se ovaj režim održava na vlasti zahvaljući lažnoj slici, lažnim rezultatima, lažnim izborima, lažnim biračima, prevarantima i lopovima na vlasti“, kazala je Tepić.

Ona je dodala da je njen drugi cilj zbog kog je štrajkovala bio da izazove reakciju Evropskog parlamenta i Saveta Evrope.

„Sada postoje već ozbiljni zahtevi i iz Evropskog parlamenta i iz Saveta Evrope za sprovođenjem istrage o izbornim neregularnostima, zbog kojih bi se poništili i raspisali novi, pod novim uslovima, naročito u Beogradu“, navela je potpredednica SSP.

Tepić je navela da oseća „veliku fizičku iscrpljenost“ i da lekari očekuju da će njen oporavak biti potpun za dve nedelje.

Marinika Tepić je u subotu 30. decembra posle 12 dana prekinula štrajk glađu.

(Beta/foto: N1)