Skip to main content

Marčelo pozvao Novosađane da se suprotstave izgradnji spomenika i rušenju Šodroša

Vojvodina 19. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Imamo posla sa ljudima koji ne mogu ništa da sagrade, a da nešto ne razgrade i unište, bilo da je to priroda, bilo da je to antifašističko nasleđe"

Neformalna inicijativa građana Dunavac – Šodroš objavila je na svom fejsbuk profilu video poruku Marka Šelića Marčela, jednog od najpoznatijih domaćih hip-hop umetnika, u kojoj se oglasio u vezi sa dva aktuelna dešavanja u Novom Sadu – izgradnjom “Spomenika nevinim žrtvama 19445/45” i radova na Šodrošu.

Prilikom svog boravka u Novom Sadu zbog predstave “Bura” po delu Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, Marčelo je direktno sa pozornice poslao poruku podrške Novosađanima, navodeći kako je “gradu Novom Sadu potrebna pomoć”.

“Ako ne znate šta se dešava na Šodrošu ili sa spomenicima, raspitajte se i nećete saznati ništa lepo. Poenta je da imamo posla sa ljudima koji ne mogu ništa da sagrade, a da nešto ne razgrade i unište, bilo da je to priroda, bilo da je to antifašističko nasleđe”, poručio je Marčelo.

Zbog toga je pozvao građane da “svi kažemo jedno veliko ne”.

“Raspitajte se o ovim akcijama, organizacija već postoji. Pridružite se, a onda raspričajte svima oko sebe šta se to dešava na Šodrošu, kakvi to spomenici treba da se grade, i stanimo tome na put”, istakao je on.

(Autonomija)