Skip to main content

Manojlović: Organizovaćemo proteste po celoj Srbiji – do konačne pobede

Vesti 20. feb 2022.
< 1 min čitanja

Organizovaćemo proteste po celoj Srbiji i nametnuti temu trajne zabrane eksploatacije litijuma i bora, koju vlast hoće da gurne pod tepih i skloni sa dnevnog reda, a imamo i još jedan pravni mehanizam s kojim ćemo izaći naredne nedelje, izjavio je FoNetu Savo Manojlović iz pokreta Kreni-Promeni.

Nećemo dozvoliti da „oni“, posle izbora, ponovo krenu da „kuvaju žabu“, menjaju javno mnjenje, „sprovode neku vrstu mentalnog inžinjeringa nad ljudima“ i eksploataciju litijuma i bora „vrate u igru“, naglasio je Manojlović u intervjuu Fonetu.

Kako je rekao, tražićemo da se o ovoj temi izjasne svi izborni akteri, mada se većina opozicije donekle već deklarativno izjasnila, dok je vlast, neusvajanjem zahteva, jasno pokazala šta misli.

Ukoliko ovaj problem ne bude rešen u institucijama, pravdu ćemo naći na ulici, upozorio je Manojlović i naglasio da su učesnici protesta uspeli da se izbore za četiri od pet zahteva koje su postavili, što “jeste neka vrsta velikog uspeha“.

Nastavićemo svim sredstvima da se borimo za konačnu pobedu, ali je potrebno da idemo korak po korak, precizirao je on, kako se ne bi došlo u situaciju da premijerka, kao “neka proročica“ ili “glavni poglavica“ kažu “evo otišao je Rio Tinto, a u realnosti postoji mogućnost da vas prevare“.

Upitan o optužbama vlasti da mu je cilj bavljenje politikom, a Rio Tinto samo izgovor, Manojlović je odgovorio da je vlast onda trebalo da ispuni zahtev o trajnoj zabrani eksploatacije litijuma i bora i “time obesmisli naše dalje političko delovanje“.

(FoNet, Foto: N1)