Skip to main content

Mali rečnik afrodizijaka

Izdvajamo 21. jun 2010.
3 min čitanja

AUTONOMIJA – moćan afrodizijak, vrlo osetljiv na Nenada Čanka. Popularan na severu Srbije, a posebno u Vojvodini. Prema istraživanju Lige socijaldemokrata, afrodizijak najbolje deluje kada se konzumira uz pitanje „Ko je popušio naše novce?“ Izaziva snažne seksualne halucinacije o otcepljenju, pa je izvan Vojvodine poznat i pod imenom karaseparatizam.

BORIS može biti TADIĆ – lider među afrodizijacima na Balkanu. Može da se koristi na tri načina – oralno, vizuelno i kako god. Najbolje rezultate daje kada se konzumira oralno, i to na sednicama Glavnog odbora. Veoma je skup i klasno isključiv, pa je dostupan samo tajkunima. Njima u čast u Srbiji će biti podignut most i zasađeni platani, sve moj do moga.

CRKVA – uopšte nije afrodizijak i greškom se našla u ovom Rečniku. Mada, tu i tamo, spreda i pozadi, postoji verovanje da se od nje čoveku diže i na onom svetu. Zenon Kosidovski je u svojim „Biblijskim legendama“ ne pominje ni jednom rečju, pa je više nećemo ni mi pominjati.

DECENTRALIZACIJA – cenjen, ali deficitaran i teško dostupan afrodizijak. U Srbiji se ne izdaje na recept, nego na Ustav.

EVROPA – vrlo kontroverzna biljka, jedni kažu da od nje otpadaju uši, a drugi Kosovo. Dok se u ovoj stvari ne postigne konsenzus, afrodizijak je najbolje koristiti za mazanje očiju. Nedeljom njime može da se maže i ona stvar.

F – krajnje misteriozan afrodizijak. Niko o njemu ne zna ništa, pa ni ja.

GOLUB – najpoznatiji preparat u istoriji hrišćanstva, istočnog i zapadnog. Josip i Marija su ga koristili uvek, a naročito svuda. Posebno Josip.

HONG KONG – narkotik poznat po tome što slabi erotsku želju za otcepljenjem. Ko ne veruje, neka pita Koštunicu, a može i Sašu Popova, pošto je on sedeo do mene na konferenciji za štampu.

INDIPENDENTISTI – veoma aromatična biljka, raste tu a nikad tamo, najčešće na govornicama Vojvođanskog kluba. Od nje se čoveku diže moral, a retko kad i nešto treće.

JABUKA – pored batine, najpoznatiji rajski proizvod; njemu Adam treba da zahvali svoju čvrstu erotsku samosvest. Kad je sveža, jabuka je voće filozofa, ali nije afrodizijak. Eva jeste.

KITA – izuzetno krut afrodizijak, vrlo omiljen u društvu. Sprema se na razne načine, već kako ko i gde voli.

LALA – zdrava i kalorična namirnica, proizvodi se u Banatu, u bašti i niže pupka. Ne raste, nego se diže, pa Sosu često ostavlja bez slanine. Autentičan vojvođanski proizvod, namenjen potrošačima u EU, a ne onima u Sremu.

MIROĐIJA – azijska rođaka domaće ovčetine, kotleta i svinjskih rebaraca. Otvara seksualni apetit, pa se ne preporučuje introvertnim osobama. Od nje se dobija mirišljavo ulje koje partnere čini vrlo popustljivim. Sadi se, ali se ne vadi. Od nje na suncu može da vam naraste još neki cm.

NE! – antistimulans. Na njega ne vredi trošiti ni vreme, ni novce, ni ovce. Sem kada znači DA, ali to je onda druga priča.

OPA – opojni napitak od koga vam se odsecaju noge, a šire zenice. Toliko je moćan da autonomaše ostavlja bez izvornih prihoda i imovine. Proizvodi se koaliciono, u krugu dvojke.

PIPILIKILI – divna stvar, naročito kad je vlažna, ali je prinuđena da na ovom mestu koristi pseudonim kako je banda u NDNV ne bi cenzurisala.

REPA (Beta vulgaris) – vrsta frivolnog povrća. Sprema se ovako i onako. Kada se služi uz pečenu patku i vlaškog zeca, podstiče rad hormona i toliko skraćuje put do kreveta da je to za neverovati. Iako raste u zemji, repa je seljacima u Vojvodini prirasla za srce zbog svog latinskog naziva, a ne zbog šećera.

SIRMIJUM – mesto na kome su se rimljani uvek kretali bez gaća, ali su zato pravili izvrstan tvrdi sir. Tu je i nastala čuvena igra rimska kolica, po kojoj je Sremska Mitovica poznata čak u Gospođincima.

ŠPAJZ – može biti da je drugo ime za Vojvodinu, ali čisto sumnjam. Sumnjao je Sekst Empirik, sve dok nije nagrabusio. Zato je bolje da vas u špajzu uhvate sa prstima u pekmezu, nego u nekom drugom delu tela.

TAHAN HALVA – orijentalna đakonija, pravi slatkiš za ljubavnike, tahnane, a i one drughe. U pokrajini se koristi odvajkada, jer pospešuje toleranciju i dobre međuseksualne odnose.

VIJAGRA – šta još reći, osim – čuvarkuća!

(Autonomija)