Skip to main content

Maja Stojanović: Skuvali su nas kao žabu

Vojvodina 03. нов 2021.
2 min čitanja

Izvršna direktorica Građanskih inicijativa Maja Stojanović izjavila je večeras u Novom Sadu da država i institucije u Srbiji imaju veoma neodgovoran odnos prema pandemiji kovida-19 i dodala da izostaje reakcija društva na takav odnos vlasti.

“Svakoga dana nam umire po 50 ljudi, a reakcije društva nema. Vlast je uspela da nas skuva kao žabe i više se ne zna koja je crvena linija”, kazala je Maja Stojanović na tribini na otvorenom u Novom Sadu, ispred hotela Vojvodina, u centru grada.

Tribina je trebalo da bude održana u hotelu Vojvodina, ali je Pokret Novi optimizam saopštio da je hotel otkazao gostoprimstvo za radni sastanak aktivista i aktivistkinja iz Novog Sada pod nazivom “Koja je tvoja crvena linija?”

Kako su naveli, hotel je otkazao gostoprimstvo uz objašnjenje da je dobio dopis da zbog pogoršanja epidemiološke situacije nije više u mogućnosti da organizuje događaje i da su svi planirani seminari otkazani.

Predsednik Pokreta Novi optimizam Branislav Grubački Guta ocenio je da je ne samo hotel Vojvodina, već i cela Vojvodina “okupirana od nekih narko dilera”, koji će da “kupe celu Vojvodinu”, kao što je svojevremeno narko diler Darko Šarić kupio hotel Vojvodina.

Pozvao je građane da se tome suprotstave i za sebe rekao da je Vojvođanin kojem je Novi Sad glavni grad.

Milenko Vujić iz organizacije Most solidarnosti ocenio je da se vlast u Srbiji “ponaša kao okupator”, jer „nemilice pljačka” državu i sve neistomišljenike označava kao neprijatelje.

Novinarka Marina Fratucan najavila je da će nezavisna produkcija Urbans, koja je osnovana na današnji dan pre 24 godine i koja je u međuvremenu bila prestala sa radom, sada ponovo početi da radi i da se bori za iste ciljeve kao i 1997. godine.

Maja Stojanović je kazala da promene u Srbiji nikada ne dolaze iz Beograda. Podsetila je da se danas navršilo sedam godina od smrti osnivača Građanskih inicijativa Miljenka Derete, kao i da ta nevladina organizacija ove godine obeležava 25 godina od osnivanja.

Na skupu je govorio i politikolog Radivoje Jovović, a prisutnih stotinak građana nosilo je transparente “Ustani, Novi Sade” i “Nema kraja”.

Građani su na kraju tribine prošetali do obližnje Gradske kuće pred kojom su razvili transparent na kojem je pisalo “Koja je tvoja crvena linija – ustani, Novi Sade!”

(Autonomija)