Skip to main content

Macan: Vučić strahom želi da manipuliše javošću

Info 16. maj 2021.
< 1 min čitanja

Stručnjak za krizno komuniciranje iz Hrvatske Krešimir Macan ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iznošenjem eksplicitnih detalja iz istrage protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, drugim organizovanim skupinama poslao poruku “nemojte me dirati”, a građanima da je jedini ko ih može “spasiti” od njihovog nasilja.

On je, gostujući u programu Njuzmaks adrije, ocenio da se zastrašivanju u političkom marketingu kada političar želi da se profiliše kao jedini koji može da štiti narod, a da je Vučić to uradio na “tipičan balkanski način”.

“Cilj je izazvati strah, jer se tada može lakše manipulisati ljudima. Komunicira da mu kriminalne grupe i dalje prete, on traži podršku naroda i u principu je dobija… Moj lični stav je da je u pitanju šou program. Taj bumerang mu se teško može vratiti, jer je većina medija u Srbiji pod kontrolom”, smatra Macan.

On je dodao i da je organizovani kriminal uvek u “suživotu” sa vlastima, da je to bio slučaj i u Srbiji sa Belivukovom grupom i da je dodatna poruka upućena njima

“Ako se ne budete držali dogovora, i držali se dalje od mene, radili vi svoj, a ja svoj posao… U pitanju je manipulacija, kako se ne bi postavljala pitanja zašto se država nije ranije obračunala s njima”, kazao je Macan.

(Beta, foto: N1)