Skip to main content

Lutovac o rezultatima izbora: Etapa u sklanjanju Aleksandra Vučića sa političke scene

Info 07. apr 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da izborni rezultat ujedinjene opozicije ne odražava realnost jer kako je rekao, izbori nisu bili slobodni ni pošteni.

Lutovac je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) rekao da su rezultati nedeljnih izbora “etapa u sklanjanju Aleksandra Vučića sa političke scene”.

“Rezultat naše koalicije nije realnost jer nismo imali slobodne i poštene izbore. Umesto toga, imali smo fantomske birače i izbornu kradju jer kad kupujete nečije glasove to je kradja. Naša država je učestvovala u kriminalu time što je napravila gomilu ličnih karata na adresama bez znanja vlasnika”, rekao je predsednik DS.

Komentarišući rezultate izbora za skupštinu Beograda, Lutovac je kazao da su gradjani većinski glasali protiv aktuelne vlasti Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

“Trenutni odnos mandata je 55 prema 55 a što se tiče broja glasova, stranke opozicije a to su svi oni koji nisu na vlasti, dobile su 73.000 glasova više. Ako lista Ajmo ljudi predje cenzus na ponovljenom glasanju, odnos mandata ide na 56 prema 54 ili 57 prema 53 u korist onih za koje gradjani smatraju da su opozicija”, kazao je Lutovac.

Dodao je da nije potreban savez ili koalicija svih opozicionih stranaka koje će imati odbornike u skupštini Beograda već njihovo “koordinisanje” u odbrani izborne volje Beogradjana.

(Beta, Foto: N1)