Skip to main content

LSV: Zrenjaninska vlast samo nemi izvršilac SNS eksperimenata

Autonomija 14. feb 2022.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je lokalna vlast u Zrenjaninu donela skandaloznu odluku kojom se savetima mesnih zajednica oduzima pravo da organizuju i sprovedu mesne izbore i ukida institucija Nadzornog odbora mesnih saveta.

„Nema goreg i jasnijeg primera i priznanja potpune centralizacije na teritoriji grada Zrenjanina, nakon čega će svaka priča o boljem položaju naših sela biti obična parodija i zamajavanje onih koje ova gradska uprava vidi kao ovce kojima čoban određuje sudbinu“, isitče se u saopštenju LSV.

Ta stranka dodaje da je ova odluka samo još jedna u nizu kojima se deset godina unazad srozava svaki vid mesne samouprave i od naseljenih mesta pravi geto za građane drugog reda.

LSV je ocenila da je vlast u Zrenjaninu „samo nemi izvršilac stranačkih (SNS) eksperimenata“ – od fabrike vode, preko kafilerije i Ling Longa.

„Od samog početka svoje vladavine, kao lešinari su se okomili na ionako zapostavljena i unakažena sela, oduzimajući im jednu po jednu mogućnost da na svoj način, preko svojih izabranih predstavnika u savetima, bar u nekoj meri odlučuju o pravcu u kom će se razvijati. Savete su toliko marginalizovali, da su ovi postali vreće za udaranje nezadovoljnim građanima, bez ikakve ingerencije, stvarnih mogućnosti i finansija da reše bar neke od problema sa kojima se sela suočavaju“, ukazuje se u saopštenju.

LSV je pozvala odbornike iz zrenjaninskih sela, predstavnike skupštinske većine, da obrazlože čime pravdaju svoju odluku, zapitavši ih da li su svesni da su zbog politike nezameranja svojoj stranci “izdali interese onih koji su ih birali, naivno verujući u servirane bajke“.

U saopštenu se poručuje da se takvoj gradskoj vlasti „koja razvaljuje i obesmišljava sve čega se dohvati“, mora stati na put „da ne bismo doživeli da sutra ukinu i naša sela, kao i sve nas koji u njima živimo“.

(Autonomija, foto: N1)