Skip to main content

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena

Vojvodina 25. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila"

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorila je danas da je „čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja“ u Vršcu i ostalim delovima Vojvodine smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj, ali i šalje poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

„Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja“, dodaju iz LSV-Vojvođani.

Upozoravaju i da se, dok se u drugim delovima Srbije svedoči otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini često ne pridaje isti značaj.

„Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)