Skip to main content

LSV-Vojvođani: Vesić obnavlja železničke stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Vojvodina 14. мај 2024.
< 1 min čitanja

“Zovemo ga da teretnim vozom, kad već putničkog nema, dođe do Zrenjanina i lično se divi farbanju i krečenju železničke stanice”

Opoziciona stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) optužila je danas ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da je “čupao pruge po Vojvodini”, a sada najavljuje obnovu železničkih stanica u toj pokrajini.

“U toku Vesićevog mandata, na teritoriji Vojvodine iščupano je 420 kilometara železničkih pruga, koje su prodate kao otpadni materijal. Obnova železničkih stanica u Zrenjaninu, Kovačici, Melencima ili Svetozaru Miletiću podseća na Vučićeve priče o uvođenju letećih vozila u saobraćaj u Beogradu”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da kroz Kovačicu već godinama nije prošao niti jedan putnički voz, a u Zrenjanin stiže samo onaj iz Subotice, dok Kikinda i Beograd već dugo nisu povezani linijom.

“Krečenje praznih zgrada služi samo za Vesićev marketing, a vozova i dalje neće biti”, piše u saopštenju.

Oni su ponovo pozvali Vesića da vozom poseti neko od mesta u Banatu.

“Zovemo ga i danas da teretnim vozom, kad već putničkog nema, dođe do Zrenjanina i lično se divi farbanju i krečenju železničke stanice”, naveli su iz LSV-Vojvođani u saopštenju koje je potpisao portparol stranke Aleksandar Marton.

(Autonomija)