Skip to main content

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić da zabrane nastup šovinističkog pevača u Novom Žedniku

Vojvodina 02. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Posebno je sramotno što na koncert pozivaju uprava Srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske, i to u dvorištu osnovne škole"

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Subotici zatražio je danas da se zabrani koncert Baje Malog Knindže, pevača čiji je repertoar prepun pesama koje raspiruju etničku i versku mržnju, zakazan za 4. jun u Novom Žedniku kod Subotice.

„Posebno je sramotno što na koncert pozivaju uprava Srpske pravoslavne crkvene opštine i parohije čantavirske, i to u dvorištu osnovne škole“, dodaje se u saopštenju te stranke.

Ističe se da vlasti moraju da reaguju i zabrane ovaj koncert koji se organizuje u multietničkoj sredini, kao ida bi njegovo održavanje značilo „kršenja Ustava Srbije, kao i Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Zakona o zabrani diskriminacije“.

„Pozivamo gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Subotica Balinta Pastora da javno osude održavanje ovog neprimerenog skupa i učine sve da se on zabrani“, ističe se u saopštenju.

(Autonomija)