Skip to main content

LSV-Vojvođani: Oštećeni natpisi na mađarskom jeziku u Subotici

Vojvodina 03. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Posledica nacionalističkih politika koje promovišu koalicioni partneri Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)-Vojvođani zahtevala je danas od gradskih vlasti u Subotici da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.

Šteta je načinjena na Paliću, te u Kelebiji i samom gradu Subotici, naveo je u saopštenju za javnost Robert Damjanović Čokić, predsednik subotičkog odbora LSV-Vojvođani i odbornik u Skupštini grada.

Ocenio je da je “jasno” da je to posledica nacionalističkih politika koje promovišu koalicioni partneri Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

“Politika koja se bazira na promociji šovinističkog narativa nekakvog Baje Malog Knindže za posledicu ima ovakva dela. Subotica je grad svih njenih građana i ne sme biti poligon za nacionalizam i šovinizam”, naveo je Damjanović Čokić.

Zahtevao je od gradonačelnika Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da, prilikom otklanjanja štete, ovog puta ispoštuju Statut grada Subotice i natpise dobrodošlice istaknu i na ostala dva jezika koji su u službenoj upotrebi u Subotici, odnosno i na hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

(Autonomija, foto: LSV-Vojvođani)