Skip to main content

LSV-Vojvođani: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Vojvodina 21. sep 2023.
< 1 min čitanja

“Novi Sad je dobio titulu Evropski grad šuma 2023 i ova vest bi služila na ponos svih građana kada bi je stvarnost i činjenice potvrđivale"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani predložila je danas da Novi Sad, koji je dobio titulu “Evropski grad šuma 2023”, u zoni ispod novog mosta preko Dunava dobije i “svoj Central park”.

“Novi Sad je dobio titulu Evropski grad šuma 2023 i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale. S obzirom na realnu situaciju, predlažemo da Novi Sad dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta. Drveće i zelene površine su neophodne našem gradu”, naveli su LSV-Vojvođani u saopštenju za javnost.

Central park je velika parkovska površina na Menhetnu u Njujorku.

Povodom obeležavanja 30. godišnjice Evropskog šumarskog instituta i otvaranja Godišnje konferencije 2023. u Novom Sadu, gradonačelniku Milanu Đuriću uručena je juče nagrada i priznanje „Novi Sad evropski grad šuma 2023“.

Privremeni direktor Evropskog šumarskog instituta Robert Mavsar, koji je uručio priznanje, rekao je je da je glavni cilj Instituta da unapredi istraživanja iz oblasti šumarstva na međunarodnom nivou.

Novi most preko Dunava u Novom Sadu gradi se u zoni Šodroša, rukavca Dunava koji je zelena oaza Novog Sada i stanište retkih životinjskih i biljnih vrsta.

Ekološki aktivisti su raznim protestima u proteklih godinu i više dana bezuspešno su pokušavali da osujete izgradnju novog mosta, jer su tvrdili da će na taj način biti ugrožena “pluća grada”.

(Autonomija)