Skip to main content

LSV – Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u gradsku bolnicu u Novom Sadu

Vojvodina 26. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Dokle će nam teško bolesni i stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani saopštila je danas da Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu, a ne da bude dijalizni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKCV), kako je danas objavljeno.

“Novi Sad, kao grad od skoro pola miliona stanovnika, do dana današnjeg nema gradsku bolnicu, već se svi Novosađani leče u UKCV-u koji je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz cele Vojvodine”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da su i fizički i kadrovski kapaciteti UKCV-a “pred pucanjem” i dodali da je i zbog toga odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar a ne u gradsku bolnicu “nedopustiva”.

“Ovakvom odlukom vlasti, građanke i građani Novog Sada se opet stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu. Dokle će nam teško bolesni i stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje?”, upitali su iz LSV – Vojvođani.

(Autonomija, foto: Pixabay)