Skip to main content

LSV: Savez vojvođanskih Mađara da prestane da targetira novinare

Info 09. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Vičekova 'u maniru Šešeljevih jurišnika' napala novinarku i uputila joj krajnje neprimerene i prizemne uvrede zbog pitanja postavljenog jednom od čelnika SVM Balintu Pastoru"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas targetiranje novinarke mađarske redakacije Radio-televizije Vojvodine Renate Bađi Ribar od strane visoke funkcionerke Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Anemarije Viček, koja obavlja dužnost državne sekretarke u Ministarstvu prosvete.

Portparol LSV Aleksandar Marton istakao je da je Vičekova “u maniru Šešeljevih jurišnika” napala novinarku i uputila joj krajnje neprimerene i prizemne uvrede zbog pitanja postavljenog jednom od čelnika SVM Balintu Pastoru, koje se odnosilo na izgradnju spomenika žrtvama 1944/45. godine u Novom Sadu.

Podsetio je da se na spisku žrtava nalaze i “imena fašističkih saradnika i osuđenih zločinaca“.

“LSV poziva Balinta i Ištvana Pastora da se ograde od ovog prizemnog targetiranja ljudi koji ne misle kao oni i podsete se devedesetih godina, kada su nacionalisti iste ovakve poruke slali brojnim javnim ličnostima iz reda mađarske zajednice”, dodao je Marton.

(Autonomija)