Skip to main content

LSV pita ministra da li će biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge

Vojvodina 10. јун 2022.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da pod hitno pokrene krivične postupke protiv svih odgovornih za demontažu 400 kilometara železničkih pruga u Vojvodini i Srbiji.

“Ministar Momirović je juče najavio da će svi koji uništavaju železničku infrastrukturu i ometaju saobraćanje brzog voza Soko dobiti osam godina zatvora. Postavlja se pitanje, šta je sa železničkom infrastrukturom koja se već nedeljama uništava na mnogim trasama u Vojvodini”, naveo je portparol LSV-a Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

Upitao je zbog čega je voz Soko bitniji od pruge Zrenjanin-Vršac, koja se uklanja i na taj način prekida železnička veza dva dela Banata.

“Građani cele države sigurno pozdravljaju činjenicu da brzi voz Soko dostiže brzinu od 200 kilometara na sat, ali bi bili još srećniji da i u njihovim krajevima postoje vozovi i železničke pruge”, rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, centralizacija ubija Srbiju, što se u poslednje vreme jasno vidi i u železničkom saobraćaju.

“Želimo li modernu državu na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Beogradu, ili većim centrima, sa politikom centralizacije se odmah mora raskrstiti”, poručio je Marton.

(Autonomija)