Skip to main content

LSV osudila napad na aktivistu Petra Živanovića

Info 09. avg 2021.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas osudila napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta „Odbranimo šume Fruške Gore“ i zatražila hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakav ili sličan scenario više ne bi ponovio.

U saopštenju odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada Sandre Trifunović ukazuje se da je Fruška gora već neko vreme postala epicentar nezakonitih radnji u oblasti seče šuma i ugrožavanja biodiverziteta zaštićenih Zakonom o nacionalnim parkovima.

„Ukoliko se pod hitno ne privede pravdi odgovorno lice iz JP ‘Nacionalni park Fruška Gora’, kao i NN lica koja svakodnevno narušavaju zakon, doći ćemo u situaciju da građani pravdu uzimaju u svoje ruke, što je nedopustivo“ istakla je Sandra Trifunović.

Ona je navela da je građanski aktivizam doprineo da tema očuvanja Fruške Gore bude u žiži interesovanja, dodajući da to treba poštovati.

„Svaki ispravno usmereni aktivizam mora imati podršku i zaštitu državnih institucija“, poručila je ona.

U saopštenju se podseća i da LSV predlaže da se JP „NP Fruška gora“ vrati pod ingerencije Pokrajine i da se promeni upravljački status iz Javnog preduzeća u ustanovu, te time stane na put ličnim interesima pojedinaca i organizovanih grupa.

(Autonomija)