Skip to main content

LSV: Očekujemo kažnjavanje odgovornih za dosadašnje promašaje

Info 05. jul 2022.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine saop[tila je danas da bi nabolje rešenje višegodišnjeg problema vodosnabdevanja u mnogim delovima Vojvodine bila izgradnja regionalnih vodovoda, koji bi obezbedili isporuku ispravne pijaće vode svim građanima.

“Nedopustivo je i sramotno što još niko nije odgovarao za dosadašnje neuspehe na poslu izgradnje fabrike vode u Zrenjaninu. Stotine miliona dinara građana Zrenjanina otišlo je za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode koju je gradila firma Grupo Zillio. Vlast je od tog projekta napravila pravi rijaliti koji je puno koštao, a rezultirao je eksplozijom u Fabrici vode”, saopštio je zrenjaninski LSV.

Uz pitanje ko će za to odgovarati i da li će neko završiti u zatvoru, LSV je podsetila da građani Zrenjanina godišnje izdvajaju više miliona evra za kupovinu flaširane vode.

“Nedopustivo je da su odgovorni za ovaj lopovluk i dalje na slobodi. Krajnje je vreme da se dugogodišnji problem građana počne najzad rešavati u skladu sa zahtevima struke. Pravo građana Zrenjanina na ispravnu pojaću vodu i kažnjavanje odgovornih za dosadašnji fijasko moraju biti prioritet”, piše u saopštenju.

U LSV-u su naveli da će pažljivo do kraja godine pratiti da li će rešenje predstavljeno javnosti dati dugo očekivani rezultat i shodno tome donositi stavove i odluke.

Gradsko veće Zrenjanina juče je usvojilo nacrt Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu i dalo saglasnost Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” da poslove prečišćavanja vode vrši preduzeće “Pannonian water” iz Beograda.

Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina zakazana je za danas, a odbornici će se izjasniti o odlukama Gradskog veća.

(Autonomija)