Skip to main content

LSV: Ministar Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

Info 26. мај 2022.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od ministra poljoprivrede u Vladi Srbije Branislava Nedimovića da javnosti odgovori na pitanje zašto u Srbiji ne funkcioniše sistem protivgradne zaštite.

„Ministar Nedimović mora danas da otkaže sve svoje obaveze i da se uputi u mnogobrojne atare koji su pretrpeli veliku štetu u jučerašnjem nevremenu. Svako nevreme praćeno gradom prilika je da se vide sve manjkavosti protivgradne zaštite u Srbiji“, ocenila je LSV u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, raketni centri i lansirne stanice loše funkcionišu, raketa je malo, a strelci neadekvatno plaćeni, dok je koordinacija u sistemu je veoma loša.

„Iz godine u godinu je jasno da protivgradna zaštita u našoj zemlji ne ispunjava svoj zadatak. Godišnje imamo oko 50 dana sa gradom, a poljoprivredni proizvođači strepe pri svakoj najavi nevremena. Štete koje nastaju zbog neadekvatne reakcije protivgradnog sistema mogu otežati stanje u našem agraru“, navodi se u saopštenju.

Uz napomenu da predstavnici državnih organa svakodnevno govore kako je poljoprivreda veoma bitna i da nova svetska kriza neće uticati na nestašicu hrane kod nas, LSV je pozvala državu „da reaguje i počne da radi svoj posao“.

(Autonomija, Foto: Pixabay)