Skip to main content

LSV: Metro u Beogradu ne sme biti važniji od normalnog života u selima

Info 19. нов 2021.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je danas pitanje Vladi Republike Srbije koje je rezultate postigao Nacionalni tim za preporod i ocenila da se čini da se sa aktivnostima ovog tima stalo još i prilikom samog formiranja.

„Kao što je poznato, u cilju demografskog oživljavanja i ekonomskog jačanja sela, vlada je ovaj tim formirala još juna 2019. godine. Tada je, uz snažne marketinške poruke, ovo telo najavljeno kao nešto što će preporoditi selo. Desetine političara, univerzitetskih profesora, glumaca, pesnika i verskih poglavara imenovano je sa ciljem sa spase i preporode sela“, navodi se u saopštenju.

Uz ocenu da je vesti o radu Nacionalnog tima gotovo i da nema, a da je preporod izostao, LSV smatra da je stanje na selu i dosta gore nego juna 2019. godine, jer se do boljih uslova života u selu „ne može se doći masovnim ulaganjima u glavni grad“.

„Na koji način će beogradski metro, neboderi ili gondola pomoći stanovnicima koji žive u selu. Javnost je imala priliku da čuje i da će svi građani plaćati za izgradnju metroa u Beogradu. Verovatno da bi preporodili grad Beograd. Selo sigurno ne“, navodi se u saopštenju.

LSV smatra da će vlast nastaviti sa politikom centralizacije u kojoj su najveće žrtve građani malih mesta i sela.

„LSV još jednom upozorava na katastrofalno stanje u ruralnim oblastima. Ona se ubrzano prazne i praktično nestaju. Vreme je da se takvo stanje zaustavi“, piše u saopštenju.

(Autonomija)