Skip to main content

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a Vesić slavi na Prokopu

Vojvodina 26. mar 2023.
< 1 min čitanja

"Vesić da dođe vozom iz Beograda u Zrenjanin"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je “krajnje neodgovorno” što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i “hvališe se” godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.

“Vesić je, pre nego što je sekao slavljeničku tortu na beogradskom „Prokopu“, morao da organizuje barem konferenciju za novinare na nekom od mesta na kojem je u poslednjih godinu dana došlo do iskakanja vozova i cisterni sa opasnim otpadom”, naveo je portparol LSV Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

Naveo je da su, prema podacima preduzeća “Srbija kargo”, od januara 2022. godine na prugama u Srbiji iskliznula 194 teretna voza, od kojih 26 onih koji su prevozili opasne materije.

“Ministra Vesića očito ne interesuju istinski problemi naše železnice, nego nastavlja sa svojim marketinškim objavama na Instagramu.LSV insistira na korenitim promenama u železničkom sistemu Srbije i prestanku zanemarivanja brojnih železničkih pravaca”, rekao je Marton.

Pozvao je Vesića da dođe vozom iz Beograda u Zrenjanin.

“Šteta je što ne može putničkim, jer on i dalje ne funkcioniše”, kazao je Marton.

(Autonomija)