Skip to main content

LSV: Evropska unija nema alternativu

Info 25. nov 2020.
< 1 min čitanja

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton oštro je danas kritikovao bivšeg predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji je pozvao opoziciju da bojkotuje Evropsku uniju i ocenio da je reč o “štetnoj i besmislenoj” ideji.

“Ta ideja je i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije”, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Dodao je da je EU sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi.

“Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije”, kazao je Marton.

Podsetio je da je LSV pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravao da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate.

Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima”, poručio je Marton.

(Beta)