Skip to main content

Lazović: Tvrde da zagađenja nema, a sebi postavili prečišćivače u Skupštini

Info 07. нов 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović izjavio je, povodom postavke uređaja za prečišćavanje vazduha u salama Narodne skupštine, da je neverovatan obrt da se danas oni koji su tvrdili da zagađenje vazduha ne postoji, sada plaše za svoje zdravlje i sebi postavljaju prečišćivače.

„Postoje mnogo preča mesta na kojima bi oni prvo trebalo da budu postavljeni, kao što su škole ili vrtići, to je jasno. Ali moram da priznam da je neverovatan obrt da se danas oni koji su tvrdili da zagađenje vazduha ne postoji, sada plaše za svoje zdravlje i sebi postavljaju prečišćivače. Ovo je toliko ciničan i bezosećajan potez da je čak i za SNS previše“, izjavio je Radomir Lazović, sa saopšteno je iz pokreta Ne davimo Beograd.

Lazović je podsetio da godišnje od zagađenja vazduha premine 15.000 građana.

„Aleksandar Vučić je tvrdio da zagađenja nema, ‘da mi ne možemo da budemo zagađeni’ i da ‘zagađenje u našim gradovima traje jedan ili dva dana i to samo kada se poklope vremenske prilike’. Slične tvrdnje iznosili su i drugi funkcioneri Srpske napredne stranke, pa smo protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine podneli i dve krivične prijave zbog umanjivanja značaja zagađenja“, podsetio je Lazović.

Ukazao je i da je pokret Ne davimo Beograd, u saradnji sa stručnjacima i civilnim društvom, izradio plan u šest koraka kako do čistog vazduha i da je taj dokument prosleđen svim nadležnim institucijama.

(N1, Foto: Beta)