Skip to main content

Lazović: Ako izađemo na izbore, formiraćemo kolonu zeleno-leve orijentacije

Info 03. sep 2021.
2 min čitanja

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da je taj pokret započeo razgovore s predstavnicima ekoloških udruženja i levo orijentisanih političkih organizacija o formiranju zajedničke liste za predstojeće parlamentarne i beogradske izbore.

Lazović je kazao agenciji Beta da će NDMBGD izaći na izbore samo ukoliko se obezbede pošteni i fer uslovi za sve učesnike.

“NDMBGD razgovara s pokretima, organizacijama i pojedincima, s kojima delimo zeleno-leve ideje, o zajedničkom nastupu na izborima. Do sada smo se dogovorili s Nebojšom Zelenovićem i njegovom platformom ‘Akcija’, političkom platformom ‘Solidarnost’ i ‘Izbor za našu opštinu – Batajnica’, a otvoreni smo i za druge organizacije”, rekao je Lazović.

Po njegovim rečima bilo bi dobro da na izbore izađu svi oni kojima je stalo do bezbednog životnog okruženja, pristojnog životnog standarda i demokratske i pravne države Srbije.

“Naš stav je da bi na izborima trebalo da izađe više programskih kolona, a jednu od tih kolona da čine organizacije zeleno-leve orijentacije”, istakao je aktivista NDMBGD.

Lazović naglašava da bi opozicija trebalo da se dogovori o saradnji i međusobnom nenapadanju.

“Opozicija mora da se izbori za bolje izborne uslove, da organizuje zajedničku kontrolu izbora i da se dogovori o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije. Mislim da bi to bio dobitni scenario ne samo za Beograd, gde smo pobedi najbliži, nego i na drugim izbornim nivoima”, ocenio je Lazović.

Na pitanje Bete da li postoji opasnost da pojedini članovi zeleno-leve liste posle izbora stupe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Lazović je rekao da sve organizacije moraju garantovati da sa SNS neće imati nikakvu saradnju ni pre ni posle izbora.

“Ukoliko budemo imali i najmanji trag da bi neko mogao da sarađuje sa SNS, taj sigurno neće sarađivati sa NDMBGD”, naglasio je Lazović.

Dodao je da bi bilo veoma važno da svi opozicioni pokreti i stranke potpišu garanciju kojom će se obavezati da neće sarađivati sa SNS.

(Beta, Foto: MC)