Skip to main content

Kurti: Svaki sporazum sa Srbijom biće u najboljem interesu Kosova

Jugoslavija 30. dec 2023.
< 1 min čitanja

"Nijedan sporazum koji bude potpisan neće ustavnost i pravni poredak Kosova"

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u novogodišnjem obraćanju građanima Kosova poručio da će svaki sporazum koji bude potpisan u dijalogu sa Srbijom „biti u najboljem interesu zemlje“.

On je dao garancije da nijedan sporazum koji bude potpisan u okviru ovog procesa neće ugroziti bezbednost i teritorijalni integritet, ustavnost i pravni poredak Kosova.

Govorio je i o liberalizaciji viza za građane Kosova, koja će stupiti na snagu 1. januara 2024. godine.

„Naša vlada služi sa vama i za vas. Zato vas pozivam da što više sarađujete sa nama. Prošli smo kroz teške periode izgradnje naše državnosti i sada je vreme da razvijamo i gradimo zemlju kakvu zaslužujemo i da živimo našu zajedničku viziju“, rekao je Kurti.

U superlativu je govorio o uspesima vlade na čijem je čelu.

„Došli smo do kraja godine koja je, bez sumnje, ostavila traga u našoj zemlji. Dok za sobom ostavljamo 2023. godinu koja je transformativna, hajde da se setimo i razmislimo o lekcijama koje smo naučili i onome što smo postigli. Zahvaljujem vam od srca i želim da naredna 2024. godina bude ispunjena mirom i ljubavlju, blagostanjem i jedinstvom za sve nas. Srećna Nova godina od naše vlade“, poručio je Kurti.

(Beta/foto: Kabinet premijera Kosova)